ris rijkschroeff juridisch bedrijfsadviseur
date
product
prijs
aantal
totalen

loading...

Verzendgegevens

Verzendwijze

naar winkelmand
0
0

Contact

Kingsfordweg 151
1043 GR, Amsterdam


info@ris-rijkschroeff.nl

Locatie

locatierisrijkschroeff2
jurist ondernemingsrecht

De beste jurist ondernemingsrecht kiezen

Wil je juridisch advies bij het oprichten van een bedrijf, ga je samenwerken en wil je hulp bij het opstellen van de afspraken of wil je advies bij zakelijke geschillen? Zoek je daarbij hulp van een heel goede jurist verbintenissenrecht (ook wel: bedrijfsrecht)? 

Als ondernemer wil je bezig zijn met waar je goed in bent: Het drijven van jouw onderneming. Wij zorgen ervoor dat alles juridisch goed geregeld is zodat jij met een gerust hart kunt ondernemen. 

Onze juristen ondernemingsrecht hebben veel ervaring met het begeleiden van bedrijven bij samenwerkingen. Hierdoor weten we goed wat de onderwerpen zijn waar extra aandacht aan besteed moet worden om de kans op problemen zo klein mogelijk te houden. Een goed jurist ondernemingsrecht ziet mogelijke toekomstige problemen en helpt je daar pro-actief bij.

Conflicten in het ondernemingsrecht

Conflicten komen vaak voor bij bedrijfseigenaren binnen een vof, bv of andere samenwerkingsvorm wanneer vooraf niet goed nagedacht is over de samenwerking of, wanneer dat wel is gedaan, de afspraken niet goed zijn vastgelegd. Ook ontstaan er vaak geschillen over het gebruik van intellectuele eigendommen, zoals uitvindingen, merken en applicaties, doordat licentieovereenkomsten ontbreken of niet goed zijn opgesteld. Tot slot zien we vaak geschillen over verschillende contracten, zoals huurcontracten, overeenkomsten van opdracht en arbeidsovereenkomsten. 

Een goed jurist ondernemingsrecht zorgt er het liefst voor dat deze situaties zoveel mogelijk voorkomen worden. Maar als dat niet meer kan, dan zorgen we ervoor dat het geschil wordt opgelost en er alsnog goede afspraken worden gemaakt en vastgelegd. Hierbij kijken we naar alle belangen en zoeken we naar een zo eerlijk mogelijke oplossing.

Belangrijkste thema’s binnen bedrijfsrecht

Het ondernemingsrecht is een breed rechtsgebied met veel aangrenzende andere rechtsgebieden. Belangrijke thema’s binnen het bedrijfsrecht zijn onder andere: 

  • het opstellen van en adviseren over contracten en voorwaarden 
  • begeleiding bij het opzetten van personenvennootschappen
  • aansprakelijkheid van de onderneming en diens vennoten
  • beschermen van intellectuele eigendomsrechten

Hoe kan een jurist ondernemingsrecht helpen?

De rol van een jurist ondernemingsrecht is in de meeste gevallen weggelegd in het beginstadium. We zorgen er dan ook voor dat bij het starten van een nieuw bedrijf of samenwerking in de beginfase al goed wordt nagedacht over de toekomst, om nu al te kunnen anticiperen op mogelijke toekomstige situaties. Dit om te zorgen dat de samenwerking en het ondernemerschap zo vlekkeloos mogelijk verloopt. Ook zorgen we ervoor dat de afspraken hierover goed worden vastgelegd zodat de kans op geschillen hierover zo klein mogelijk wordt. 

Een goed jurist ondernemingsrecht zorgt er ook voor dat alle contracten op orde zijn. We zorgen het liefst vooraf voor een goed contract, dan achteraf een geschil moeten oplossen. Hoe dan ook kijken we altijd naar de belangen van alle partijen. Mocht het voorkomen dat je aansprakelijk wordt gesteld, dan kijken we eerst naar wat er feitelijk is gebeurd en wat de contracten over een dergelijke situatie zeggen. Het liefst zorgen we voor een oplossing buiten de rechter om, maar als dat nodig blijkt, dan zullen we ook de procedure voor je voeren. 

Heb je een ander geschil, dan zorgen we zoveel mogelijk voor een praktische en effectieve oplossing zonder direct naar de rechter te stappen. We zien de gang naar de rechter dan ook niet als eerste oplossing, maar als laatste redmiddel.

Wat zijn de kosten van een jurist in het ondernemingsrecht?

Omdat het ondernemingsrecht een breed rechtsgebied is met veel aangrenzende andere rechtsgebieden, is de dienstverlening ook erg breed. Om een beeld te krijgen van onze tarieven vind je hieronder een aantal diensten met bijbehorende tarieven. Staat er niet tussen wat je zoekt? Maak dan een afspraak via de link onderaan de pagina. Dan kijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen.

Neem contact op met ons juristenkantoor gespecialiseerd in ondernemingsrecht

Neem contact met ons op als je:

  • een bedrijf of nieuwe samenwerking start 
  • er een onenigheid is met een medevennoot 
  • een contract of voorwaarden wil laten opstellen of beoordelen 
  • aansprakelijk wordt gesteld door iemand 
  • ontdekt dat iemand inbreuk maakt op jouw intellectuele eigendommen

Wij helpen jou met de beste oplossing voor jouw situatie. Neem direct contact op voor een gratis en vrijblijvend gesprek. 

Plan via deze link een gratis gesprek in om te kijken hoe wij jou het beste kunnen helpen.