ris-rijkschroeff-juristen
contact

Privacyrecht

Het privacyrecht is onder andere bedoelt om persoonsgegevens te beschermen. Persoonsgegevens komen overal voor, bij de werkgever, bij de winkel die een puntenspaarsysteem heeft. Maar ook alle social media-bedrijven en de overheid. Daarnaast is het erg makkelijk om als ondernemer een databank met persoonsgegevens aan te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een mailinglijst. Al deze bedrijven verzamelen persoonsgegevens omdat dat nodig is voor leveren van een dienst of product. Maar ook voor doelgerichte acties, zoals marketingactiviteiten. 

Diensten privacyrecht

Verwerken van persoonsgegevens
Organisaties verzamelen graag informatie over hun (potentiële) klanten. Wanneer persoonsgegevens gebruikt worden kleven daar risico's aan. Er bestaat altijd de kans dat bijvoorbeeld persoonsgegevens gebruikt worden die helemaal niet gebruikt mogen worden of dat persoonsgegevens gelekt worden.

Het verwerken van persoonsgegevens moet gedaan worden volgens de regels uit de Wet bescherming persoonsgegevens. Op 25 mei 2018 zal de Wet bescherming persoonsgegevens vervangen worden door Europese privacyregels. Dat wordt gedaan in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR)

De nieuwe privacywetgeving brengt strengere regels met zich mee. Organisaties krijgen meer verplichtingen bij het verwerken van persoonsgegevens. Zo moeten organisaties kunnen beschrijven hoe de verwerking van persoonsgegevens binnen de organisaties gebeurt, er moeten passende organisatorische en technische maatregelen worden getroffen en moeten ze betrokkenen pro actief voorlichten over de verwerking van hun persoonsgegevens.

Wij ondersteunen u onder andere met:

Wilt u meer informatie over de nieuwe privacywetgeving of wilt u ondersteuning bij de implementatie van de AVG? Neem dan direct contact met ons op.